Workshops

Datum: zaterdag 18 juni 2016:

WORKSHOP  POWER 1:

Start je dag met Power

prijs: €55

van 10 tot 12u

inschrijven via thepowerloft@outlook.com

Andere workshop & data’s komen nog online 🙂

Naar aanleiding van het boek ‘POWER’ worden volgende workshops georganiseerd of kan je volgende workshops aanvragen:

Elke workshop duurt 2uur met een kleine pauze tussenin.

Je krijgt een korte cursus met recepten en een ‘goodiebag’ vol leuke dingen ter afsluiting.

Binnenkort komen de datums voor de workshops online, maar wil jezelf een workshop organiseren voor min. 7 personen dat kan! op mijn locatie of op een locatie naar keuze.

Voel de magie van Power!

mail naar thepowerloft@outlook.com

‘Power’ workshops:

 • Power 1: Start je dag met ‘Power’

 • Power 2: ‘Power’ Party

 • Healthy: Detox je leven

 • Happy: Klaar voor Liefde & Geluk

 • Stralen: Straal van kop tot teen

 • Relax: Slaap Zacht

 

 

 

Power 1: Start je dag met Power!

Sleep jij je s’ochtends ook het bed uit? Heb je geen energie of geen fut in de ochtend? Dan is dit jouw workshop.

De workshop bestaat uit 2 delen:

 • FOOD: ontbijtworkshop

Hoe ziet jouw ontbijt eruit en kunnen we ons ontbijt helemaal gezond maken?  Leuke tips en proeven maakt het helemaal leuk.  Op zoek naar dingen die jouw leren gezonde keuzes te maken.

Ontbijten is gezond.  Nee, een boterham met choco is niet ontzettend ongezond, maar het kán gezonder. Bovendien wil je ook weleens wat anders!
Vind je het lastig om gezond te ontbijten? Ik vertel je over ‘gezond ontbijten’ waar je 
 eindeloos kunt variëren. De recepten zijn eenvoudig en gezond. 
Misschien kan je zelfs eens een  smoothie proberen of wat dacht je van een zadengebak? Heb je al eens granola geprobeerd en waarom is ons ontbijt zo belangrijk?
 
 
 •  YOGA: OCHTENDYOGA
 

Daarna volgt de yogales  ‘Kundalini Yoga’ –> In deze workshop gaan we vooral kijken naar de ochtendyoga, welke oefeningen kunnen we doen om ons dag helemaal fit en energiek te starten? Heerlijk stretchen en je lichaam zachtjes laten ontwaken kan een boost zijn voor gans je dag.  Wil jij ook heerlijk wakker worden met de lach van de buddha op je gezicht?

Wil jij deze workshop?
Claudia van avermaet 053

 

Power 2: Power Party!

De workshop bestaat uit 2 delen:

 • FOOD: Smoothies 🙂

Ok, je kent wel smoothies maar ken je ook de trucs & de lekkerste receptjes al? Welke smoothies jouw lichaam helemaal vol ‘power’ kunnen stoppen? Een alternatief voor voor een snel ontbijt is om je ontbijt te combineren met een smoothie. Gooi een paar stukken fruit in de blender met yoghurt of ijs en binnen 2 minuten heb je genoeg smoothie om dit de hele dag te drinken. Als je in de ochtend een smoothie drinkt drijgt je lichaam direct veel gezonde voedingsmiddelen binnen waardoor jij direct meer energie krijgt gedurende de dag.

 •  YOGA: Energie voor 2

Ja een Power party zorgt er voor dat je met de glimlach je dag start.  We brengen de energie in je lichaam zodat je helemaal gaat bruisen.  Minder zorgen, een warme glimlach en helemaal in de fleur van je leven. Deze yoga – oefeningen zorgen ervoor dat de ‘Kundalini’ energie in je wakker wordt.  Yoga versterkt de botten, maakt de gewrichten los en de spieren soepel. Het masseert de inwendige organen en maakt ze krachtiger. Het stimuleert de hormonale klieren en bevordert een gezonde stofwisseling. De ademhaling vertraagt, de bloedsomloop verbetert en voedt alle cellen met meer zuurstof. Afvalstoffen worden sneller uit het lichaam verwijderd. Bij regelmatige oefening zullen houding, balans en behendigheid verbeteren. Vaak ontdekken mensen dat ze meer energie hebben en beter slapen dan tevoren.

 

gezond17

 

Healthy : Detox in je leven

 • FOOD: Suikerdetox
Geen drang naar snoep en zoet, geen suikerdips, futloosheid en ga zo maar verder.  Want dit food helpt wel onmiddellijk maar erna kan je enorm dipje krijgen.  Het voelt fijn om het moment zelf maar erna niks meer.
Tijd dus voor ander lievelingseten dat wel ‘POWER’ geeft.
Stop dus met het eten van suiker… ja suiker 🙂
Voor eeuwig en altijd? Nee hoor, dat kan en hoeft niet.  Je moet gewoon eens proberen om je verslaving van suiker te doorbreken.  Gewoon even afkicken van al dat suiker kan je lichaam eens deugd doen.
Dat betekent dat je zelf kookt, en dat je je vooral richt op groente, complexe koolhydraten (zoals zilvervliesrijst en haver), fruit, noten en zaden.
 • YOGA: BYE BYE sugar!

Ja ook yoga kan je helpen hoor! Je lichaam ontgiften en je lichaam sterker maken met yogahoudingen, ademhalingstechnieken en meditatie.  Ze helpen je om beter tegen suiker te kunnen weerstaan.

Hoe dan ook, stimuleert Yoga het maken van bewuste voedingskeuzes omdat eten een basis vormt van wie je bent, hoe je denkt en hoe je voelt. Denk hierin niet in goede of slechte keuzes, maar luister naar je lichaam, kom even tot rust en bepaal dan aan de hand daarvan waar je zin in hebt.

cropped-claudia-van-avermaet-046.jpg

 


 

boerenkoolchips7


 

Happy : Klaar voor Liefde & Geluk

 • FOOD: Happy Food & Snacks

Food waar je gelukkig van wordt, het bestaat… Hier ontdek je ze stap voor stap en proef je ze ook meteen.

Dat er een verband bestaat tussen wat we eten en hoe we ons voelen, weten we al langer. Dit komt door bepaalde stofjes die ons geluksgevoel beïnvloeden: de neurotransmitters. Maar welke heb je precies en voor welk gevoel zorgen ze in onze hersenen? En niet geheel onbelangrijk: wat moet je eten om je gelukkig te voelen?

Zijn er ook gezonde snacks? Natuurlijk zeker als jij ze zelf maakt zonder de geraffineerde suiker en de e – nummers.

Makkelijk, lekker & gezond!

 • YOGA: Open je hart

Deze serie yoga-oefeningen helpt je om jezelf lief te hebben. Om je hart te openen voor jezelf, en je levensenergie beter te laten stromen.

Op een subtiel niveau wordt ook gewerkt aan bewustwording van deze spanningen die ons hart omklemmen en hoe we, door deze vrij te maken, meer (eigen) liefde kunnen ervaren. We gaan hiervoor aan de slag met ademhalingsoefeningen, yoga houdingen, metta (liefdevolle vriendelijkheid) meditatie en ontspanning.

cropped-claudia-van-avermaet-008.jpg


Stralen: Straal van kop tot teen

Enkel yoga – en ademhalingsoefeningen die je laten stralen van kop tot teen. Je ademhaling is één van de geheimen om te stralen.

Deze yogales laat je stralen zonder make up, je ogen gaan stralen.  We werken op de endocriene klieren waardoor je hele lichaam gaat werken.

Yoga en stralen? Je zou eens een foto van je ogen kunnen nemen vóór de yogales en erna! Echt, je ziet direct het verschil. Je gezicht ziet er ontspannen uit, je ogen stralen en hebben hun twinkeling terug. Na de les ziet iedereen er weer gelukkig uit. Na de ontspanningsoefening aan het eind van de les gaan de ogen vaak maar heel langzaam weer open.

Een workshop van te genieten!

Claudia van avermaet 032


Relax : Slaap zacht

 • FOOD: Gezonde desserts

Leuk toch desserts die lekker zijn en bovendien ook nog eens gezond. Wat? een gezonde versie chocolademousse bestaat? ja, hoor en het is nog lekker ook 🙂

Het blijft natuurlijk wel RELAX food maar af en toe kan eens geen kwaad. We proberen dus al dat lekkers een beetje te minderen met suiker en de ‘beste’ natuurlijk vervangers te zoeken voor ons dessert. We houden van 80% puur natuurlijk voedsel en dit is dan de 20% relax – food.

 • YOGA: Slaap zacht & No stress!

Yoga voor het slapen gaan, bijvoorbeeld na een drukke dag, of voor mensen met slaapproblemen. Yoga kan je helpen om beter te slapen en rustiger in slaap te vallen.

Misschien herken je het wel, na een lange werkdag kun je je werkzaamheden of gebeurtenissen maar niet opzij zetten. Deadlines moeten gehaald worden. Je blijft bezig met je werkzaamheden en vervolgens lig je een nacht lang te piekeren.

Er zijn verschillende voordelen te noemen waarom juist Yoga voor het slapen gaan goed helpt om beter te slapen of in slaap te vallen.

Zo kan Yoga voor ontspanning zorgen. Doordat je rustiger bent, zul je ook sneller de slaap kunnen vatten.

Yoga zorgt voor een betere ademhaling. Door rustiger te ademen, zal de gejaagdheid in je lichaam afnemen.

Lichaam en geest komen in balans, doormiddel van houdingen, ontspanning, ademhalingsoefeningen en meditatie. Hierdoor zit je beter in je vel en kun je piekermomenten een beter plekje geven of aan de kant schuiven. Heerlijk slapen en ontspannen.


 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s