Ik geef je liefde…

Ik geef je liefde…

Laten we starten met de meeste belangrijke persoon: jezelf!

Van jezelf houden betekent eigenlijk voor jezelf zorgen, we zorgen graag voor anderen of voor ons gezin maar onszelf zorgen blijft moeilijk.

Als baby hou je van je lichaam (echt waar) want je kijkt voortdurend naar je eigen handen en je voeten. Door allerlei andere oordelen van anderen of media gaan we anders naar onszelf kijken, verkeerd kijken, zeg maar.  Ze helpen alvast niet naar de weg om van jezelf te gaan houden…reclame, tv en andere laten je focussen op je buitenkant – hoe zie je eruit?

Gelukkig kan je dit alles relativeren en kijken naar jezelf, je bent al perfect en de moeite waard om nu al van jezelf te gaan houden.

Lastig niet? Want er is altijd wel een kritisch stemmetje in onszelf die het altijd wel beter ziet of kan.

Hoe meer je eigenlijk probeert ‘perfect’ te zijn, hoe meer je eigenlijk afdrijft van wie jij bent.  Dus probeer jezelf gewoon goed te vinden nu met al je gebreken erbij en te luisteren naar wat jij wil.  Mild zijn voor jezelf dat zet ik nog steeds op één van mijn to do lijstjes want dit is zo moeilijk!

Jezelf kwetsbaar opstellen is geen zwakte, ik heb heel lang getwijfeld om te vertellen aan de buitenwereld over mijn emotionele burn-out en hyperventilatie, ik zag het eerst als een zwakte, angst voor afkeuring.  Ik zag dat verkeerd want het was de waarheid van mijn leven dus nam ik alle moed bij elkaar.

Als je liefde aan jezelf kan geven ben je ook aardiger voor anderen.  Want in de liefde heb je ook verwachtingen, misschien ook wel teveel soms.  Dat aanvaarden is ook niet altijd evident.  Als je dan zoals bij jezelf meer mild bent, kan je alles meer aanvaarden.  Ook de mindere momenten als je ruzie of als je meningsverschil hebt, die horen erbij.

Soms moet je door de modder heen om een nieuwe lotusbloem te vinden.  Die bloemen bloeien enkel in de modder. Ze horen samen en kunnen niet zonder elkaar.  Een vraag die veel aan mezelf dan stel is:  Wat zou de liefde doen? Eerst zou je misschien in ‘zelfverdedigingsmodus’ aanslaan maar als je echt luistert naar je hart, ga je vanzelf milder reageren.

HOU van jezelf zoals je bent en vergeet alles wat je volgens jou niet bent.  Jij bent helemaal goed!

(stuk uit het boek ‘POWER)

Claudia van avermaet 049Claudia van avermaet 053

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s