Mijn verhaal

 

cropped-powerbody-logo.jpg

Gezonde & lekkere voeding, sport, een gelukkige geest en veel zelfliefde dat is de #POWERBODY methode.

 

Eat it.

Do it.

Love it.

Als je deze elementen toepast in je leven, krijg je jouw gezondste lichaam ooit.  In 7 weken en in 7 stappen.  Jouw Powerbody.

Eet & beweeg jezelf gezond & gelukkig met #powerbody!

Het boek bevat:

 • meer dan 60 recepten voor een gezond lichaam
 • meer dan 80 oefeningen voor een toffe work-out
 • een stap voor stap 7 weken voedingsplan
 • tips voor een gezonde & gelukkige levensstijl
 • een stap voor stap 7 weken work-out schema
 • een compleet programma voor vrouwen & mannen!
 • Beter voor jezelf zorgen met liefde voor jouw lichaam.

 

Het boek ligt vanaf eind maart 2017 in de winkels 

 

Mijn verhaal

 

Drie jaar geleden stond de tijd even stil, niet omdat ik het wou maar omdat mijn lichaam en geest ‘stop’ zeiden. Ik had een stressvolle periode achter de rug maar dat had ik samen met intensief sporten wel goed onder controle gehouden, dacht ik.

 

Het begon met een hyperventilatie aanval. Het gevoel dat ik ademnood had, maakte me bang. Ik kreeg mezelf, mijn lichaam, mijn adem maar niet onder controle.

Ik liep alle dokters af en er luidde steeds hetzelfde advies: ‘Rusten en ontspannen’. Ik was moe, uitgeblust en kreeg daarbij ook nog paniekaanvallen. Klopte deze diagnose wel? Ik was moe, kon niks meer…

Ik had totaal geen idee hoe ik dit moest aanpakken. Een burn-out wordt tegenwoordig snel als de stempel gebruikt om even een pauze in je leven te zetten en dan weer verder te gaan.

Nee, ik kwam tot het besef dat ik niet terug naar dat leven wou. Ik was pas 31 en ondanks alles was ik gewoon de weg kwijt. Dat beseffen was confronterend en vooral ik voelde me heel kwetsbaar. Ik was zwak, moe en de tranen stroomden. Het was als of ik een kopstoot van een buffel had gehad, ik lag helemaal uitgeput in mijn zetel. Ik was bang, ik was klein, wie was ik nog eigenlijk? Ik kon zelfs geen mama meer zijn…ik stond daar met mijn auto op de pechstrook en had geen idee welke weg ik moest inslaan.

Het leven houdt geen rekening met wat ik voor ogen had, ik moest aanvaarden dat ik stilstond.  Maar ik moest ook een de kracht vinden om weer te vertrekken.  Daarvoor moet je voor jezelf ruimte maken, oplossingen zoeken die werken voor jezelf.

Ze zeggen weleens: je kunt van alles wegrennen, behalve van jezelf. Toen ik de diagnose ‘burn-out’ kreeg, ontdekte ik de waarheid van die spreuk. Ik ontdekte ook dat deze waarheid kan voelen als een vloek, maar eigenlijk een zegening is. Als je bereid bent tot het diepst in jezelf te gaan en jezelf kwetsbaar durft open te stellen, kan dit je kracht worden om verder te gaan.

 

Toen ontdekte ik hoe belangrijk gezonde en pure voeding was, we zijn steeds verder van de natuur af komen te staan. Je lichaam heeft pure en onbewerkte producten nodig om je energie, levenslust en gelukkig te voelen.

Ik ontdekte ook dat ik 2 kanten had. De harde, go-go grote monde kant en de zachte, lieve, kwetsbare kant. Het was belangrijk om deze beide kanten te voeden en er terug balans in te brengen. Ik stelde me de vraag hoe kan ik overleven in deze perfectionistisch wereld? Hoe kan ik meer van mezelf houden?

Ik leerde mediteren, mindfulness en Kundalini yoga, dat bracht me stilletje terug op het juiste pad. Het was steeds met vallen en opstaan. Zonder yoga stond ik nog niet zover, het geeft je de energie terug om beter voor jezelf te zorgen. Je kan beslist de draad oppakken na een ziekte, of je lichaam weer in vorm krijgen, of gewoon om positief en gelukkig te zijn.

Mijn keuken, dus de gerechten in dit boek, zijn geen dieet, ze zijn gewoon samengesteld uit lekkere pure ingrediënten met veel groenten en goede vetten.

Het zijn recepten voor elke dag, die praktisch zijn en makkelijk haalbaar voor als je start met ‘gezonde’ voeding. Het belangrijkste is dat jij leert om naar jouw lichaam te luisteren en te ontdekken wat voor jouw werkt. Terug dichter bij de natuur komen waar we ons goed voelen en ons lichaam het beste geven.

Kundalini Yoga, het brengt me tot rust , het is 100% me-time. Kundalini Yoga is een totale work out voor je lichaam, je geest en je ziel. Iedereen kan deze oefeningen toepassen op je eigen leven, probeer het en je zal het zien. Het zijn geen moeilijke oefeningen, gewoon voor jou en mij. Iets waar je bewust tijd voor wil maken, zodat we ons balans terug vinden.

Vandaag race ik niet meer door het leven, maar wil ik bewust ‘trager’ gaan en luisteren naar mijn lichaam, mijn hart… in deze wereld is dit moeilijk, maar we zien wel of het lukt. Ik kan nog altijd niet wat ik vroeger kon, dus duatlons of fietstochten van meer dan 2 uur lukken niet, ik ben nog steeds snel moe en draaierig, maar ik kijk nu naar de andere kant wat ik allemaal wel kan.  Ik heb een ander leven en misschien vond ik nooit mijn passie die ik nu wel ken.  Yoga geven en mensen helpen, schilderen van schilderijen, genieten van kruiden planten, een boek schrijven, een kopje thee in de zon gewoon op zoek gaan naar de kleine dingen die je leven mooier maken.

‘Power’ is een boek over mijn zoektocht, mijn geluk, gezonde food, eenvoudige yoga oefeningen die je doen stralen en te ontspannen. Dus wil je meer ‘Power’ en de lach van de Boedha in je leven, terug genieten van de kleine dingen? Ja?

Deze eenvoudige dingen hebben me geholpen en wil ik met je delen.

liefs,

Claudia

 

 

 

9 gedachtes over “Mijn verhaal

 1. Ik ben echt benieuwd naar de inzichten in je boek. Ben zelf al 18 maanden thuis na een heftige burn-out. 30 jaar les gegeven op dezelfde school, 5 kinderen grootgebracht en plots bijna niets meer kunnen. Heel beangstigen en confronterend maar ook louteren. Over de weg na de crash schrijf ik ook op mijn blog.

  Like

   1. En het erge is dat ik het altijd goed kon vinden met mijn leerlingen en eigenlijk nog altijd graag les geef, maar met mijn drive tegen muren van onwil en ook wel onkunde liep. Je geeft zoveel energie, maar krijgt er minder en minder terug tot het vat leeg is. Fijn dat je reageert en

    Like

   2. dat gevoel heb ik ook ! ik wou nog zeggen … veel succes met je boek. Ik ben trouwens ook een hevige wielerfan. .. 😊

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s